Voimaa auringosta


Ulkoilu by Nina P., 31.07.2017
D-vitamiinia kännyköille sun muille vempaimille

Aurinko tekee melkein kaikille jossain määrin hyvää. Siitä saa virtaa niin ihmiset, kuin laitteetkin. Onhan noita aurinkokennoja ollut jo iät ja ajat kaikenmaailman aurinkovoimaloista puhumattakaan.

Juttu on siinä, että ehkäpä juuri tälle kaudelle on ollut saatavilla jokaisen retkeilijän saavutettavissa olevia, oikeasti tehokkaita ja hyviä, asiallisen hintaisia aurinkokennoja.

Meillä Varuste.netissä on myytävänä noita GoalZeron vehkeitä, jotka omaan tekniseen orientoitumattomuuteeni nähden vaikuttavat erinomaisilta kapistuksilta. Erinomaisia niistä tekee se, että osasin käyttää niitä hyvin pitkälti ilman erillisiä käyttöohjeita. Plug and play, niin sanotusti.

Oma aurinkokenno tuli hankittua siihen tarpeeseen, että kun pidemmillä reissuilla on ilman sähköä, on jotain reserviä, jolla saada kännykän akku täyteen (jos nyt tulee joku hätä) gepsit ja koiran gepsipaikantimet voidaan ladata jne. Paljon veneilevänä myös tabletilta löytyvää varanavigaattorina toimivaa plotterisovellusta voi käyttää (aurinkoisella säällä) siten, että paneelin lyö katolle, ja käyttää auringosta saatavaa virtaa laitteen pläräämiseen.

Kaikesta tästä saatavilla olevasta sähköstä riemastuneena toki käytössä on myös hyviä virtapankkeja, joiden lataamiseen aurinkokenno myös toimii: kun aurinko paistaa, ladataan akut täyteen, jotta niitä voidaan käyttää virranlähteenä silloinkin, kun aurinko ei paista. Valitettavasti kaikille meille tällä leveyspiirillä asuvalle se on aika tuttu ilmiö. Me asutaan siellä, minne aurinko ei pahemmin paista.

Mukanokkeluuksista yhteenvetoon:
Tekniset ominaisuudet voi lukea tuotteen sivuilta tai Tekniikan Maailmasta, meikkiksen empiirinen tavis-testi osoitti sen, että kyllä se kenno lataa vaikka ei suoraa porotusta olisikaan, vähän hitaammin toki. Ja kun aurinko paistaa, niin muistaa hyödyntää kaiken valovoiman mitä on saatavilla. Yksinkertaista, helppoa ja kätevää.

Ennen retkeä kannattaa toki ladata käytettävissä olevat virtapankit täyteen ja reissun päällä sitten toppailla purkkeja täyteen sitä mukaa.Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vinkkejä talviuimareille

Talviuinti on hyvää hommaa, ja kätevää siinä mielessä, että vedet ovat talviuiintilämpöiset suurimman osan vuotta. Joillekin talviuinti on talven ihan MUST -ohjelmanumeroita, ja joillekin se tekee yllättävän tiukkaa. Sen voi sanoa, että varmaan harva nauttii siitä, että tassut j...

TOP-10 talviaktiviteetit

Ideoita talviharrastamiseen Varuste.netin tapaan. Mitä tehdä talvella? Kaikkeen mielenkiintoiseen ei yksi artikkeli riitäkään, mutta kymmenen hauskinta tekemistä saatiin rääpäistyä aikaiseksi. Talviharrastuksia TOP-10, olkaa hyvät.

Miksi merinovilla on ylivoimainen materiaali

Merinovilla on ollut pitkään ulkoilmaihmisten luottomateraali kesät talvet aluskalsareista päällipusakkaan. Miksi merino on ominaisuuksiltaan niin ylivoimainen materiaali?