Aurinkokennolaturi retkelle


Ulkoilu by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 10.06.2021

D-vitamiinia kännyköille sun muille vempaimille

Aurinko tekee melkein kaikille jossain määrin hyvää. Siitä saa virtaa niin ihmiset, kuin laitteetkin. Onhan noita aurinkokennoja ollut jo iät ja ajat kaikenmaailman aurinkovoimaloista puhumattakaan.

Juttu on siinä, että nykyään on saatavilla jokaisen retkeilijän saavutettavissa olevia, oikeasti tehokkaita ja hyviä, asiallisen hintaisia aurinkokennoja.
Erityisen erinomaisia niistä tekee se, että niitä osaa käyttää hyvin pitkälti ilman erillisiä käyttöohjeita. Plug and play, niin sanotusti.

Miksi hankkia aurinkokennolaturi reissukäyttöön?

Kun pidemmillä reissuilla on ilman sähköä saadaan tuotettua jotain reserviä, jolla saada tarvittaessa kännykän akku täyteen (jos nyt tulee joku hätä) maastogepsit ja koiran gepsipaikantimet voidaan ladata jne. Paljon veneilevänä myös tabletilta löytyvää varanavigaattorina toimivaa plotterisovellusta voi käyttää (aurinkoisella säällä) siten, että paneelin lyö katolle, ja käyttää auringosta saatavaa virtaa laitteen pläräämiseen.

Katolle asettelusta puheenollen: aurinkoisella säällä näitä varsin keveitä laitteita voi myös viritellä rinkan päälle keräämään auringonsäteitä kävelyn ajaksi tai talvella keväthangilla hiihtovaelluksella ahkion päälle. 

Mukaan tosiaan kannattaa varata riittävä määrä varavirtapankkeja, joita voi latailla aurinkoenergialla. Kun aurinko paistaa ladataan akut täyteen, jotta niitä voidaan käyttää virranlähteenä silloinkin, kun aurinko ei paista. 

Keskeistä aurinkokennolaturin käytössä on suunnata kennot mahdollisimman tehokkaasti kohti valoa. Aurinkoenergian talteenotto käy parhaiten suorassa auringonvalossa, mutta kyllä nämä nykyajan kapistukset toimivat myös hieman epäsuoremmassakin valossa esim puolipilvisellä tai ollessaan hieman vinossa: lataus on tällöin vain huomattavasti hitaampaa kuin suorassa valossa paistuva kenno.

Ennen retkeä kannattaa ilman muuta ladata käytettävissä olevat virtapankit täyteen ja reissun päällä sitten toppailla purkkeja täyteen sitä mukaa.Sinua saattaa kiinnostaa myös

Ideoita tarpin käyttöön

Tarppi eli kevytpeite tai kansankielellä "pressu" on uskomattoman monipuolinen varuste niin päivä- kuin yön yli retkillekin. Tarppi on minimalistisen yksinkertainen laitos, mutta nerokkaiden ja loppuun asti mietittyjen yksityiskohtiensa ansiosta ihan ylivoimaisen monipuolinen ...

Miksi merinovilla on parasta helteelle ja urheiluun

Merinovilla on suosittu materiaali talvella, koska se on pehmeää, ei kutita ja hyvin lämpöä eristävää. Harva on tullut ajatelleeksi, että merinovilla on myös yksi parhaista materiaaleista myös keväällä ja kesällä - myös muuhun hikoiluun ja sporttaamiseen kelillä kuin kelillä. ...

Varustelista retkelle

Esimerkkilista, josta voi helposti tarkastella mitä kaikkea voi / kannattaa ottaa retkelle mukaan. Varusteiden määrä riippuu kovasti, että minkä pituista retkeä ollaan suunnittelemassa ja millaisiin olosuhteisiin, mutta laatimamme lista on sen verran kattava, että voit arvioida o...