Puvut

Pukuna voidaan käyttää veden lämpötilasta riippuen eri paksuista märkäpukua, mutta myös kuivapuku on suosittu. Ero märkäpukuun on se, että kun märkäpukuun menee ohut kerros vettä ihon ja puvun väliin, kuivapuku on vesitiivis ja pysyy siten täysin kuivana.

Märkäpuvun eristämiskyky perustuu puvun ja ihon väliin muodostuvaan lähes paikallaan pysyvään ohueen vesikerrokseen joka lämpenee ruumiinlämmön vaikutuksesta, sekä neopreeniseen päälikerrokseen joka itsessään on eristävä.

Kuivapuvussa eristäminen tapahtuu yleisimmin puvun päällisen alla olevilla toppahaalareilla ja puvun sisään jäävällä ilmalla. Äärimmäisissä olosuhteissa kuivapuvun täyttökaasuna saatetaan käyttää argonia, jonka lämmönjohtokyky on huomattavasi ilmaa pienempi ja siten eristävyys parempi.

On olemassa myös neopreenisia kuivapukuja, joiden etuna on jo entuudestaan eristävä päälikerros. Näin ollen alle laitettava vaatemäärä on pienempi verrattuna kumi- tai nylonpukuihin. neopreenimärkäpuku on siten myös perinteistä märkäpukua istuvampi ja vedessä sulavalinjaisempi. Tosin neopreeni menee paineessa kasaan jolloin sen eristävyys laskee syvyyden ja siten ympäröivän paineen kasvaessa. Neopreenipuku on myös jonkin verran perinteistä kuivapukua painavampi, millä vedessä ei sinänsä ole merkitystä.