Sukellusmaskin sovitus


Sukellus, Tuotteiden valintaoppaat by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 18.05.2017
1. Aseta maski naamalle ilman remmiä.

2. Imaise nenän kautta pieni alipaine maskiin.

3. Mikäli maski pysyy päässä, vaikka päätä hieman heiluttaa, maski on sopiva.

Maskin alareuna ei saa tulla ylähuulille asti, eikä yläreuna liian korkealle otsalle. Leveyden pitää sopia omiin kasvoihin ja maski ei saa painaa yhtään mistään kohtaa. Linssin tulee olla mahdollisimman lähellä silmiä, mutta kuitenkin niin, ettei maski paina kasvoja.

Huomaathan, että viiksillä maski harvoin tiivistyy kunnolla. Ethän myöskään jätä hiuksia tiivisteen väliin sovitettaessa. Käytössä maskin remmi ei saa olla liian tiukalla eikä löysällä. Mikäli remmi on liian tiukalla se litistää tiivistyskumia/-silikonia ja maski painaa naamaa.

Mikäli olet ostamassa ensimmäistä maskiasi, suosittelemme, että sovitat useampaa maskia paikan päällä myymälässämme, jotta voit varmistua maskin sopivuudesta. Se maski joka kaverillesi sopii hyvin, ei välttämättä sovi sinun kasvoillesi.

Katso tästä vielä kuvalliset ohjeet maskin valintaan!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Uintimärkäpuvun valinta ja pukeminen

Uintimärkäpuvun valintaan vaikuttaa eniten uintiyyli, jolla meinaa lajia harrastaa. Jos suunnitelmissasi on kilpailla niin hankithan puvun hyvissä ajoin ennen kilpailua, jotta ehdit ottaa tuntumaa pukuun.

Vinkkejä märkäpuvun valintaan

Monia mietityttää, että mikä olisi se omaan harrastukseen sopivimman paksuinen märkäpuku. Valitettavasti vastauksia taitaa olla ihan yhtä monta kuin vastaajaa, joten tässä oppaassa tarjoillaan aiheeseen yhtä näkökulmaa kirjoittajan toimesta. Ohjeista saanee kuitenkin kokonaisk...

Sopivan paljasjalkakengän valinta

Hyvän kengän tunnistaa siitä, että se tuntuu heti hyvältä jalassa. Se ei vaadi totuttelua tai sisäänajoa. Kengän tulisi pysyä jalassa kantapään ja jalkapöydän kohdalta ja varpaiden tulisi olla täysin vapaana. Kantapää voi hieman liikkua kengässä, mutta ei saa hölskyä - koska täl...