TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja


Food, Trekking, Product Recalls by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 22.6.2022
Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen

Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä.

Pyydämme kuluttajia olemaan yhteydessä Ibex-Sport Oy:ön saadakseen uuden päivitetyn tuulensuojan ilmaiseksi. Soittakaa ystävällisesti Ibex-Sports Oy at +358 103813510 klo 9-17 välillä arkipäivisin. Kuluttajat voivat myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ibex-sport.com. Ostotositetta (kuittia) ei tarvita. Takaisinveto ei koske Optimus Vega kaasukeitintä, ainoastaan tuulensuojaa.Optimus Vega -kaasukeitin on ollut Suomen markkinoilla yli 9 vuotta, eikä koko tänä aikana ole raportoitu yhtään vaaratilannetta. Tuotteemme on valmistettu huolellisesti ja erittäin korkeiden standardien mukaisesti leirintämatkailijoiden mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen ympäri maailman, ja tuotteemme tunnetaan uskollisten asiakkaidemme keskuudessa luotettavina laatutuotteina. Näiden vuosien aikana olemme saaneet Optimus Vegan asiakkailta erinomaista palautetta, eikä meille ole raportoitu vaaratilanteita tai edes läheltä piti -tilanteita.

TUKES suoritti marraskuussa 2021 rutiininomaisen tuoteturvallisuuden markkinavalvonnan ja testasi useita retkikeittimiä. Testattujen keittimien joukossa oli kaksi Optimus Vega -keitintä.

TUKES testasi Optimus Vegan kaasulaiteasetuksen (Gas Appliance Regulation, ”GAR”) edellyttämän "ennakoitavissa olevan käytön" riskin mukaisesti. Optimus Vega ei läpäissyt tässä testiskenaariossa kahta testikohtaa:

1)   Hiilimonoksiditasot - jos käyttäjä ei noudata käyttöohjetta eikä jätä riittävästi tilaa tuulensuojan ja kattilan väliin (käyttöohjeessa 2,5 cm), hiilimonoksiditasot voivat nousta yli sallittujen rajojen. Optimus Vega läpäisi testin ilman tuulensuojaa sekä pienemmällä kattilalla, johon jätettiin 2,5 cm tilaa.

2)    Ylikuumeneminen: Optimus Vega voi ylikuumentua, kun sitä käytetään nestekaasutilassa yli 40 minuuttia yhtäjaksoisesti täydellä teholla. Höyrykaasutilassa (tavanomainen käyttötapa pidempään ruoanlaittoon) ei ole ylikuumenemisvaaraa. Varmistaaksemme, että maa ei pala lieden ylikuumenemisesta, parannamme pakkausta tarjoamalla lieden alle sijoitettavan lämpöheijastimen.

Vaikka kumpikaan näistä skenaarioista ei ole toteutunut kertaakaan, uskomme vakaasti tuoteturvallisuutemme jatkuvaan parantamiseen, ja päivitämmekin niitä nyt TUKESin neuvojen mukaisesti.

Mogą Ciebie zainteresować również

Woolly wonders: How quality wool elevates your outdoor experience

In co-operation with Devold When planning your next outdoor adventure, you might consider if there are any alternatives to the traditional three-layer shell jacket (or whatever similar, depending on the weather). Now, especially when traditional woollen sweaters are a fashi...

Takaisinkutsu: Genzo (latauslaite: Shenzen Shengli Mains) 70XTM (latauslaite: SJ-12010001), Radiopuhelin

Mikä puute tuotteessa on? Tuotteen latauslaitteen kotelomateriaalin palonkesto ei ole riittävä. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 62368 vaatimuksia. Mitä pitää tehdä? Jos sinulla on tämä tuote, saat...

Tactical Foodpack -reseptikilpailu: Voittajalle 2000 € lahjakortti Tactical Foodpackin tuotteisiin.

Päästä kulinaarinen luovuutesi valloilleen Oletko koskaan haaveillut saavasi kaikkien aikojen suosikkiruokasi Tactical Foodpackin premium -tuotevalikoimassa? Parhaat haaveet on tehty toteutettaviksi ja tässä tarjoutuukin siihen oivallinen mahdollisuus: Jaa kanssamme lemppariann...