Lajit‪» Ulkoilu‪» Moottorikelkkaluvat‪» Posion yhteismetsän alue‪»

Posion yhteismetsä Freeride-moottorikelkkalupa, KAUSILUPA, kevät 2023

Posion yhteismetsä Freeride-moottorikelkkalupa, KAUSILUPA, kevät 2023


Hinta
150,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %
Tästä tuotteesta ei anneta alennusta VIP-asiakkaille.


Määrä
kpl


Luvanhaltijoiden nimet Lisätietoa (pakollinen)

Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus

MOOTTORIKELKKALUPA POSION YHTEISMETSÄN ALUEELLE, ns. Freeride-lupa:

HUOM! Lupakuvaus päivitetty 26.1.2023

Huom! Kausilupa on voimassa 1.2.-15.5.2023


Posion yhteismetsän alueella on monipuoliset maisemat moottorikelkkailuun. Yhteismetsä harjoittaa metsätaloutta alueella ympäri vuoden ja alueelta löytyy monenlaista metsää nuorista taimikoista vanhoihin metsiin. Korkeuseroja on runsaasti; korkeus merenpinnasta vaihtelee 125 - 375 metrin välillä.

Lupa-alue kattaa Posion yhteismetsän osakaskunnan omistamat Koron, Vohon ja Jumiskon palstat ja niiden yhteispinta-ala on peräti noin 25 000 hehtaaria. Huomaa, että lupa-alue kattaa vain karttaliitteen rekisterinumeron 614-874-1-0 mukaiset alueet.


Ajoalueiden digitaaliset kartta-aineistot ovat nyt saatavissa Mapitaren karttasovelluksen kautta.
 Mapitare -sovellus on ladattavissa Android laitteisiin Play-kaupasta ja Apple laitteisiin App Storesta. Sovellus löytyy nimellä: Mapitare Maasto- ja Merikartta. Sovelluksen peruslisenssi maksaa 19,99 €/vuosi.

Mapitare-järjestelmää on lisäksi mahdollista laajentaa mm. ajokavereiden/kelkkojen paikannukseen Ranniot-paikannusjärjestelmän avulla. Lisätietoja Mapitaresta osoitteesta: www.mapitare.fi ja Ranniotista: www.ranniot.fi.

Huom! Digitaalisessa kartta-aineistossa olevien ajokieltoaluiden lisäksi voi tulla myös erillisiä ajokieltoalueita, joiden karttaliitteet ovat saatavissa luvan oston yhteydessä.


Posion yhteismetsä suosittelee ensisijaisesti hankkimaan digitaalisen Mapitare -sovelluksen
, jonka avulla navigointi maastossa on helpointa ja ajoreissun ennakkosuunnittelu helpottuu, kun kielletyt ajoalueet kuten taimikot näkyvät sovelluksella avoimina värjäämättöminä alueina. Sallitut ajoalueet näkyvät karttasovelluksella kirkkaan vihreällä taustavärillä. Huom! Mapitare-sovelluksessa voi näkyä myös muiden yhteismetsien freeride-alueita samalla karttateemoituksella, joten varmista että olet siirtymässä oikealle ajoalueelle!

Huom! Mapitare/Ranniot -sovelluksilla navigointi onnistuu myös offline-tilassa, vaikka matkapuhelinverkkoa ei olisikaan ja mikäli kartat on ladattu puhelimeen / tablettiin ennen matkapuhelinverkon ulkopuolelle siirtymistä. Freeride-alueet saat näkyville Mapitare -sovelluksessa aktivoimalla ”kelkkareitit”-karttatason.

Lisäksi Posion yhteismetsä myy 1:30 000 -mittakaavaan painettua paperista virkistyskarttaa hintaan 15,00 euroa/kappale. Paperikarttoja voi tiedustella yhteismetsän toimistolta osoitteesta Posiontie 44, 97900 Posio ja Neste Oil Posio –huoltoasemalta osoitteesta Uimaniementie 7, 97900 Posio. Lisäksi karttoja voi tiedustella sähköpostitse; markus.laatikainen@posionyhteismetsa.fi tai puhelimitse 040 1792110.

Lupa-alueen pdf-muotoinen kartta, kiellettyjen ajoalueiden kartta ja turvallisuusasiakirja lähetetään ostajalle tilausvahvistuksen yhteydessä.

Ajoalueen kartta on lisäksi ladattavissa mm. Tracker- ja Ultracom-koiratutkasovelluksiin OmaRiista-tunnuksella. Ajoalue on OmaRiista -kartan mukainen pois lukien lupaehdossa mainitut kohteet, kuten taimikot. Huom! OmaRiista -kartoissa ei näy kielletyt/sallitut ajoalueet vaan ne toimivat digitaalisesti vain Mapitare -sovelluksessa, joten suosittelemme ensisijaisesti Mapitaren hankkimista.


Lisäksi kelkkailu on kielletty mm. lomamökkien läheisyydessä, kuten Ala-Outojärvellä, Poksamolla ja Julmajärvi-Pyytölampi -ranta-asemakaava-alueella, sekä Lemmonlampien läheisyydessä. Huoltoajo mökeille ja Ala-Outojärven laavulle sallitaan. Tutustu liitteenä oleviin AJOKIELTOALUE –karttoihin ja noudata ohjeita! Ajokieltoalueiden lisäksi tulee noudattaa muita lupaohjeita, kuten alla on mainittu (esim. rajoitteet taimikoista).

Yhteismetsän alueen ulkopuolella, varsinkin Koron palstan itäpuolella on runsaasti Metsähallituksen hallinnoimia luonnonsuojelualueita, mm. Palotunturin alue sekä Pyytöuoman luonnonsuojelualue, joissa kelkkailu on ehdottomasti kielletty. Luonnonsuojelualueilla ja muilla luvattomilla alueilla kelkkailusta seuraa sakkorangaistus. Tutustu saatavilla oleviin kartta-aineistoihin ennakkoon ja huolehdi että liikut sallitulla alueella ja lupaehtojen mukaisesti.

Erityistä varovaisuutta maastoliikenteessä tulee noudattaa puuston ja eläinten suhteen; esim. taimikoissa ajaminen on ehdottomasti kielletty. Taimikot ovat nuoripuustoisia metsiä, joiden puun pituus on alle 5 metriä. Huomaa, että nuori taimikko voi olla hangen pinnan alapuolella jolloin se on erityisen herkkä vahingoittumaan. Taimikoiden, kuten muunkin puuston taloudellinen merkitys on maanomistajalle erittäin suuri, joten kunnioita maanomistajan omaisuutta.

Lupa-alueelle on valmistunut Murtotuulen tuulivoimapuisto vuoden 2022 aikana ja sen asennustyöt ovat vielä hieman kesken. Murtotuulen tuulivoimapuisto sijoittuu Murto-, Lemmon- ja Vitikkotunturien sekä Palokilkan alueelle ja käsittää kaikkiaan 21 tuulivoimalaa. Tuulivoimapuiston rakennustyömaalla voi olla aika ajoin työmaaliikennettä mikä tulee ottaa huomioon liikuttaessa alueella tai pysäköitäessä autoja ja kuljetuskalustoa. Lisäksi tuulivoimaloiden lähialueilla, noin 200 metrin säteellä voimaloista ei tule tarpeettomasti liikkua eikä pysäköidä kuljetuskalustoa, sillä talviaikaan voimaloista voi tippua jäitä. Mahdollinen jäiden putoaminen voimaloiden rakenteista voi aiheuttaa vahinkoja, eli niiden läheisyydessä liikkumista tai oleilua tulee välttää. Tuulivoimaloiden varoalueet (200 m säde) päivittyy Mapitare/Ranniot -karttasovelluksiin tammi-helmikuun 2023 aikana.

Tuulipuistosta vastaavan operaattorin yhteystiedot; Taaleri Energia, Miika Sinettä, puh. 044 3181044.

Kartta tuulivoimaloiden sijoituspaikoista on tämän luvan liiteasiakirjoissa.

Koron ja Vohon palstoilla on noin 70 kilometriä merkattuja, epävirallisia ajouria moottorikelkkailuun. Lisäksi luvalla saa ajaa myös muualla kuin merkatuilla ajourilla, kuitenkin niin ettei vahinkoa luonnolle saa aiheuttaa.


HUOM!

Yhteismetsä valvoo maastoliikennettä alueillaan säännöllisesti.

Mikäli alueella havaitaan kelkkailusta johtuvia esim. puusto- taimikkovaurioita tai muuta lupaehtojen vastaista toimintaa, maanomistaja voi lopettaa kelkkailun alueella.

Muista, että olet itse vastuussa freeride-toiminnan jatkuvuudesta!


Porojen ja hirvien ajattaminen on ehdottomasti kielletty!

Lupa-alueella on talvisin jonkin verran satunnaisesti aurattua tiestöä ja parkkipaikkoja, jotka käyvät selville luvan liitteenä olevasta ”Parkkipaikat” –kartasta. Kelkkailijoille varattuja parkkipaikkoja Koron palstalla on yhteensä neljä kappaletta ja ne on merkattu liikennemerkein. Huomaa, että Pyytölammen itäpäässä oleva parkkipaikka on varattu Julmajärvi-Pyytölampi –alueen mökkiläisille, eikä sille saa pysäköidä muut kuin mökkiläiset. Kyseinen Pyytölammen parkkipaikka on merkitty liikennemerkein, joissa on maininta sen kuulumisesta mökkiläiskäyttöön –lue siis liikennemerkit tarkoin! Palojoentien alkupää, noin 8,5 kilometriä Rovaniementieltä pohjoiseen Kuovitunturiin saakka pyritään pitämään auki talvisin. Huom! Vältä kelkkailua aurattujen teiden lumipenkoilla –se vaikeuttaa teiden auraamista merkittävästi.

Älä sulje autoilla/kuljetuskalustolla tiestöä ja huolehdi autojen/kuljetuskaluston turvallisesta ja asianmukaisesta pysäköimisestä.

Lupa-alue sijaitsee poronhoitoalueella, eikä poronhoidolle saa aiheuttaa haittaa.

Moottorikelkkailu lupa-alueella tapahtuu kelkkailijan omalla vastuulla. Mikäli kelkkailija aiheuttaa toiminnallaan vahinkoa maanomistajalle tai kolmannelle osapuolelle on hän asiassa vahingonkorvausvastuussa.

Mikäli lupa-alueella havaitaan epäasiallista käyttäytymistä, voidaan lupa-alue tarvittaessa sulkea ja luvanmyynti alueelle lopettaa maanomistajan päätöksellä.

Luvattomasta kelkkailusta tehdään aina ilmoitus poliisille.


Huomioita yleiseen turvallisuuteen;

Lue tämän luvan liitteenä oleva ”Turvallisuusasiakirja” huolellisesti ja noudata sen ohjeita!

YLEINEN HÄTÄNUMERO ON 112

Yhteismetsän toimihenkilöiden yhteystiedot;

Toiminnanjohtaja Markus Laatikainen 040 1792110
Metsäasiantuntija Jyrki Pitkänen 040 8335136

OHJEITA LUPIEN OSTAMISEEN

  • Laita "määrä" -kohtaan kuljettajien lukumäärä ja valitse haluamasi päivä.
  • Kirjoita ajoluvan haltijoiden nimet (etu- ja sukunimi) "Luvanhaltijoiden nimet" -kohtaan. Luvanhaltijoiden nimiä tulee olla yhtä monta kuin on moottorikelkan kuljettajia.

Ajolupa on sähköisessä muodossa ja se lähetetään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Tarkista aina tilausvahvistuksen sisältö (ajankohta, alue ja luvanhaltijoiden nimet).

Tilausvahvistus toimii ajolupana, joten tulosta se ja ota lupa mukaan ajoon.

HUOM. Kelkkaluvat varautuvat vasta, kun olet painanut Lähetä tilaus -nappia kassalla. Mikäli luvat on myyty loppuun ostoskorissasi olevien tuotteiden osalta sillä aikaa, kun valmistelet tilausta, ei luvat tule ostetuksi.

Huomioithan, ettei ostetuilla luvilla ole palautus-, muutos- eikä vaihto-oikeutta. Myöskään luvanhaltijan nimiä ei voi vaihtaa jälkikäteen.


Tämän tuotteen voi maksaa vain näillä maksutavoilla:
- Ennakkolasku / tilisiirto
- Luottokortti
- MobilePay
- Pivo
- Sähköpostilasku (vain yrityksille ja yhteisöille)
- Verkkopankki: Aktia
- Verkkopankki: Danske Bank
- Verkkopankki: Handelsbanken
- Verkkopankki: Nordea
- Verkkopankki: OmaSp
- Verkkopankki: OP
- Verkkopankki: Pop
- Verkkopankki: S-pankki
- Verkkopankki: Säästöpankki
- Verkkopankki: Ålandsbanken


Liitetiedostot
Ajokieltoalue Poksamo.pdf
Ajokieltoalue Ala-Outojärvi.pdf
Ajokieltoalue Julmajärvi ja Pyytöuoma.pdf
Ajokieltoalue Lemmonlammet ja Pyytöuoma.pdf
Parkkipaikat 2022.pdf
TURVALLISUUSASIAKIRJA 2023.pdf
Kelkkalupa 2023 -tuotekuvaus.doc
Ajokieltoalue Karhunpesälampi.pdf
Murtotuuli kelkkailijoille tiedote 2023.pdf
Parkkipaikat 2023.jpg
Ajokieltoalue Poksamo 2023.jpg
Ajokieltoalue Ala-Outojärvi 2023.jpg
Ajokieltoalue Julmajärvi ja Pyyöuoma 2023.jpg
Ajokieltoalue Karhunpesälampi.jpg
Ajokieltoalue Lemmonlammet ja Pyyöuoma 2023.jpg
Murtotuuli kelkkailijoille tiedote 2023.jpg

Kommentit
Lisää kommentti

Tuotemerkki