Auttakee auttakee.

Nonniin hyvät ystävät. On aika paljastaa vaillinaisuutemme ja maallinen erehtyväisyytemme. Nimittäin, voin kertoa, ettei aina meilläkään nämä säiden ennustukset, eikä kyllä muutkaan sisäänostot osu ihan maalitauluun. Malttakaahan hetki, kaivakaa nenäliinanne esiin ja jatkakaa lukemista, jos teillä on vähäisintäkään mielenkiintoa asiaa kohtaan, jonka aiomme kanssanne jakaa.

Elettiin talvea 2009. Aurinko paistoi, hanget hohtivat puhtaan valkoisena kimaltavien kiteiden välkehtien kilpaa auringonsäteiden kanssa.
Järvet ja meren rannat olivat umpijäässä, kauniin kiiltävässä peilipintaisessa peitteessä. Pilkkivermeet olivat kauden ykkösjuttu kuten myös retkiluistimet – ja mikseivät olisi olleet? - Olosuhteet olivat suorastaan täydelliset jäällä tapahtuvalle harrastustoiminnalle.

Myimme aivan käsittämättömän määrän retkiluistimia, jopa niin paljon, että jouduimme tilaamaan niitä useamman kerran lisää. Viimeisen lisätilauserämme kohdalla maine ja menestys nousi päähämme, valheellisen itsevarmuuden ruma viitta peitti silmämme, järkemme sekä suhteellisuudentajumme.
Täräytimme varastoon talven viimeisenä tekonamme kokonaiset viisi FIN-lavallista retkiluistimia. Jotta kaikille halukkaille varmasti riittää.

Luistimet saapuivat, jään pinta suli. Olosuhteet muuttuivat kuoppaisiksi, luistelukelvottomiksi. Odotimme, että kevätauringon lämpimät säteet vielä silottavat vesistöjen pinnat yhteistyössä kirpeän kevättalvisen yöpakkasen kanssa. Näin ei koskaan tapahtunut. Jäät sulivat, kevättä seurasi kesä, ja matka jatkui kohti syksyä ja seuraavana talvena mikään ei ollut enää kuten ennen.
”Mutta tuleehan talvi seuraavanakin vuonna”, ajattelimme toiveikkaasti.
Talvi tuli, tuli toinenkin, mutta ne noudattelivat edellisten talvien kehnoutta luistelun suhteen.

Ja niin makaavat nuo retkiluistimet edelleen laveteillaan varastossa. Varastopäällikkö käy pölyt pyyhkimässä säännöllisin väliajoin noista mainioista jääkiitimistä karvas kyynel silmäkulmassaan. Itse olen syyllisyydentunnoissani ostanut niitä jo kaksitoista paria. Riittääpähän sukulaisille ja ystäville joulu- ja syntymäpäivälahjoja vähäksi aikaa eteenpäin.

Jos sinulla on vähäisintäkään aietta joskus kokeilla rekiluistelua tai veikkaat, että joku läheisesi niistä ilahtuisi, niin myymme ne pois tosiaan tappiolla. Se meinaa sitä, että luikkarit maksavat teille vähemmän kuin mitä ne meille aikanaan maksoivat. Ystävät, auttakaa. Muutoin meille ei mahdu varastoon rantapalloja kesäksi.

Viidelle ensimmäiselle luistinten tilaajalle lähtee kaupan päälle jäänmittain.
Siitä on varmuudella ihan olennaista hyötyä ja iloa.

Hinta 39.90 €
Zandstra Easy Glider

Pikakiinnityksen ansiosta voidaan helposti kiinnittää kaikkiin jalkineisiin. Helppo ja edullinen tapa aloittaa lasten retkiluistel...
Hinta 69.00 €
Isvidda Trekking

Vaelluskengille tai muille tukeville jalkineille suunniteltu retkiluistin. - Sidemekanismi, jossa portaaton pituussäätö. Eli l...

Kiitos kaikille myötämielisyydestä, ja ennen kaikkea: anteeksi.

Ystävällismielisin terveisin,
Varuste.netin nöyrä asiakaspalvelu

(Ilmoitattehan, mikäli ette halua jatkossa meiltä markkinointiviestejä)

Varuste.net, Aalto Group Oy, Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki
P. 09 - 454 0707, www.varuste.net, email: info@varuste.net