Etiäppäin, sanos mummo lumessa

Moikat tasapuolisesti taasen kaikille talven touhottajille. Ensinnä ilmoitusluontoinen kutsu lauantaiksi kaikille hiihtofiilistelijöille:

LAUANTAI 23.1.2016 

Madshusilta ainoa ja alkuperäinen, Hän Itse, Jan Sinisalo tulee esittelemään Madshusin tuotevalikoimaa ja puhumaan ennen kaikkea kauden kohutuimmasta uutuudesta, elikäs näistä pitokarvasuksista. Jan on paikalla lähes koko aukiolomme ajan. Varmimmin tapaatte, kun osutte tänne Konalaan suksiosastolle siinä klo 11.00-17.00 välissä. Toki Suksi-Pattekin on paikalla koko päivän, joten mitä ikinä haluattekaan kysyä hiihdosta, suksista, voitelusta ja ennen kaikkea Madshus -tuotteista, niin tänne vaan kaikki sankoin joukoin.

 

Tässä tuo paljon puhuttu karvasuksi:

Madshus Terrasonic Intelligrip

Pitopohjasukset Nylon-Mohair-sekoiteskinillä.    SIDECUT: 44-42-44mm WEIGHT: 1100gr/190cm (pair) CAMBER: Classic Universal/Madshus...
Hinta 329.00 €
(Suositushinta 479.00 €)

-31%

Kaikki Madshusin tuotteet


Leijahiihtokausi on parhaimmillaan


Leijahiihto on hurjan hauskaa ja vauhdikasta puuhaa näin talviaikaan. Jos itsellä on suurin piirtein ihan hyvä käsitys esim. Laskettelusta tai lautailusta, niin perusvalmiudet on leijan kanssa pystyssä pysymiseen, ainakin lyhyitä aikoja kerrallaan.

 

Leijahiihdossa on kysymys vähän samasta kuin purjehduksessa. Leija toimii purjeena samaan tapaan kuin purjeveneessä ja muodostaa nostetta kuten lentokoneen siipi, joten sen avulla voi liikkua miedossakin tuulessa ja kulkea sivutuuleen tai vastatuuleen samaan tapaan kuin purjeveneellä ja itse asiassa jopa hieman paremmin. Tämä tekeekin leijahiihdosta niin kiehtovan ja potentiaalisen lajin juuri Suomen oloihin. Talvisen lapin puuttomat lakeudet ja järvien jääpeitteiset selät ovatkin modernin leijahiihtäjän paratiisi. Onkin sanottu että Lappi on talvella leijahiihtäjälle samanlainen paratiisi kuin Hawaiji surffaajalle.

 

Hiihtoleijaa voi käyttää erittäin monipuolisesti. Leijalla voi harrastaa retkihiihtoa. Sen avulla voi lähteä hakemaan koskemattomia tuntureita ja rinteitä, jolloin voit tunturin juurelle päästyäsi käyttää sitä henkilökohtaisena hiihtohissinä. Leijoilla pystyy nimittäin nousemaan ylös jopa 45 asteen ylämäkiä.

 

Eli mitäs kaikkea tässä nyt sitten tarvitaan: Leija nyt ainakin on yksi keskeisimmistä välineistä. Harjoitusleijalla pääsee treenaamaan lennättämistä ja homman haltuunottoa. On hyvä idea treenailla jonkun kanssa, jolla on harrastuksesta vähän hajua tai osallistua kurssille. Leijoja on moneen lähtöön, sivuiltamme saat hyödyllistä lisätietoa oikeanlaisen leijan valinnasta - ja paikan päällä täällä meillä Konalassa on monia leijahiihdon asiantuntijoita. Kun tuutte tänne, niin kysykää ihmeessä meijän Jailta opastusta välineiden valintaan.


Tässä olisi mainio harkkaleija välineen haltuunottoa ajatellen harjoittelukappaleeksi:

Ozone Ignition Trainer 1,6m2 3-line

Huippuluokan harjoitusleija leijahiihdon ja leijasurffin opetteluun tai ihan vain hauskaan lennätykseen. Sukset,lumilauta tai retk...
Hinta 185.00 €
(Suositushinta 219.00 €)

-15%

Kaikki harjoitusleijat


Kas tässä hyvä otanta erinomaisista leijahiihtoleijoista. Access & Frenzy ovat suorastaan synonyymejä asianmukaiselle lumileijailulle.

 

Ozone Access 2015 Complete 8m2

ACCESS 2015 on uusitulla safetyllä varustettu talvileija leijahiihtoon ja lautailuun. Sopii aloittelijasta harrastajalle. Erittäin...
Tarjoushinta 849.00 €
(Suositushinta 1250.00 €)

-32%
Ozone Access V6 Complete 6m2
ACCESS V6 on kuudennen sukupolven talvileija aloittelijasta kokeneelle. Erittäin yksinkertainen ja kestävä rakenne. Leija on stabi...
Hinta 969.00 €
Ozone Frenzy Complete, 9m2

FRENZY on tunnustetusti maailman paras freestyle- talvileija joka on todistanut toimivuutensa useilla maailmanmestaruuksilla. Usei...
Tarjoushinta 1029.00 €
(Suositushinta 1590.00 €)

-35%
Ozone Frenzy Complete, 11m2

FRENZY on tunnustetusti maailman paras freestyle- talvileija joka on todistanut toimivuutensa useilla maailmanmestaruuksilla. Usei...
Tarjoushinta 1075.00 €
(Suositushinta 1690.00 €)

-36%


Access -tuotesarja

Frenzy -tuotesarjaSitten on vaihtoehtona nämä pumpattavat leijat.
 

Näillä pumppiksilla pystyy siis ajamaan kesät talvet - noilla ylemmillä avoimilla patjaleijoilla lähinnä vain talvella.

 

Kokonaan vuodelle 2016 uudistettu Catalyst V1 on nyt entistäkin helpompi ajaa. Catalyst on nyt todellinen entry-level leija, jolla lajin aloittaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Passaa sekä talveen, että kesällä vesille.

 

Edistyneemmille suositamme Enduroa, sikäli kun on haussa todellinen monitoimikone. Sopii freestyleen, freerideen ja aaltoajoon keskinarusäätöjensä ansiosta.

 

Ozone Catalyst V1 12m2 Complete

Kokonaan vuodelle 2016 uudistettu Catalyst V1 on nyt entistäkin helpompi ajaa. Catalyst on nyt todellinen entry-level leija, joll...
Hinta 1399.00 €
(Suositushinta 1529.00 €)


Ozone Enduro V1 Complete 12m2

Hinta 1499.00 €
(Suositushinta 1699.00 €)

-11%

Pumpattavat leijat


Leijan lisäksi toki tarvitsee tähän touhuun myös sukset tai lumilaudan sen mukaan kumman välineen hallinta sujuu parhaiten.

 

Valjaat on ihan keskeinen osa touhua, ja tässä mm. muutamia hyviä ehdotuksia. Nuo tuumakoot kannattaa valita sen mukaan, kuten valitsisit farkkuja ylle. Jos Jameksiesi takalapussa lukee 30", niin sen kokoinen valjas on myös sinulle sopiva.

Mystic Aviator Seat Harness


Hinta 99.90 €
(Suositushinta 99.95 €)

Mystic Aviator Seat Harness 2016

Hinta 109.00 €
(Suositushinta 120.00 €)


Mystic Warrior Waist Harness 2016

anatomisesti muotoiltu selkäosa 3D-muotoillut pehmusteet edessä ja takana reunat pehmeää neopreenia D-renkaat molemmilla puolilla...
Hinta 199.00 €
(Suositushinta 220.00 €)Valjaat leijahiihtoonParempi kypärä kuin kuhmu päässä.

Ihan oikeasti - turvallisuus on pääasia, eikä siitä kannata luistaa tippaakaan. POCin kypärät on tyylikkäät ja hyvät, ja passaavat monikäyttöisesti kaikkeen vauhdikkaaseen tarlviurheiluun.

POC Receptor Bug, Red

Multisportkypärä erityisesti lumilajeihin soveltuva. Helposti säädettävä kypärän ilmastointi. Polykarbonaattikuori antaa suojaa ko...
Hinta 115.00 €
(Suositushinta 130.00 €)

-11%
POC Receptor Backcountry MIPS

Erityisesti lumilajeihin soveltuva multisportkypärä. Kohdennettu erityisesti vapaalaskijoille. Kypärä suojaa niin kohtisuorat isku...
Hinta 219.00 €
(Suositushinta 250.00 €)

-12%

POC kypärät talvilajeihin


Talviurheilukypärämme merkeittäin

 Ja muistakaas muuten hankkia itsellenne harrastusta varten jääruuvi. Jääruuvia tarvitaan siihen, että leijan voi turvallisesti ankkuroida jos vaikka haluaa huilata tai tulee tarve tehdä jotain muuta kesken leijailun.


Black Diamond Turbo Ice Screw 19 cm

Yksinkertainen, kevyt ja toimiva jääruuvi kaikille jääkipeilyreissuille sekä myös leijahiihtoon. Patentoitu rakenne puree jäähän p...
Hinta 43.95 €
(Suositushinta 45.00 €)JääruuvivalikoimammeJääruuveista puheenollen:

Meijän kaverit tuolla Adventure Partnerseilla järkkää kaikenmaailman kiipeilykoulutusta ja tapahtumaa, ja näin talven korvella pääsee kokeilemaan eksoottista jääkiipeilyä. Mitään omia erikoiskamoja ei tarvitse olla, ainoastaan reipasta mieltä ja ulkoiluun sopivat vermeet.

 

Jääkiipeilyä pääsee harrastamaan Pirunkalliolla, ja tiedoksenne, että LAUANTAINA 6.2. Paikalla vietetään Pirullista Jääpäivää, jolloin spessutarjouksena kaksi jääkipeilykokeilijaa viettää ratkihauskan aamupäivän hintaan 99€ yhteensä. Paikat voi buukata tuosta meidän sivujen kautta - huom: paikkoja rajoitetusti, varaa itsesi ja kaverisi mukaan ajoissa, ennen kuin paikat myyvvään loppuun. Paikkoja on kahdessa ryhmässä 9.30-11.30 ja 11.30-13.30. Valkatkaa siitä itsellenne sopivin ryhmä.

 

Ohjattu kiipeilykokeilu on helppo ja turvallinen tapa tutustua kiipeilyyn lajina asiantuntevan ohjaajan opastamana. Jääkiipeilykokeilun aikana pääset kokeilemaan yläköysikiipeilyä sopivalla vaikeustasolla, laskeutumaan köyden varassa sekä varmistamaan kiipeilykaveria.

 

Adventure Partners Ohjattu jääkiipeilykokeilu kahdelle TARJOUS 6.2.2016,

Tarjoushinta 99.00 €

-23%

 

Adventure Partnersien kurssitarjonta


 

Ei muuta ku tuulta päin ja jää nirskumaan!

Jos mielitte leijan kanssa jäälle, niin on sanomatta selvää, että huolehditte mukaan myös jäällä liikkumiseen turvallisuusvarusteet, jookos kookos? Hyvä idea on laittaa (Vesitiiviiseen) reppuun vaikkapa vaihtokamppeita, heittoliina, kaulaan naskalit jne. Valveutuneimmat leijailee pelastuspuku päällä. Viksusti vaan ja järki päässä eikä jäässä, ni hauska ja hyvähän siitä tulee.

 
Ystävällismielisin terveisin,
Varuste.netin asiakaspalvelu

(Mikäli ette halua jatkossa meiltä markkinointiviestejä, ilmoitattehan siitä vastaamalla tähän viestiin, muut yhteydenotot alla olevaan osoitteeseen.)

Varuste.net, Aalto Group Oy, Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki
P. 09 - 454 0707, email: info@varuste.net