Sports» Skiing» Backcountry skiing» Skis» OAC XCD GT UC 160 + EA-Binding»

Reviews

Products can only be reviewed and rated by customers who have purchased them. Products can be reviewed 14 days after delivery.
Jukka R. wrote 21.3.2021:
Overall rating
Tosi hyvät
Anonymous 12.3.2021:
Overall rating
Anonymous wrote 12.3.2021:
Overall rating
Mainiot sukset metsäiseen maastoon!!
Anonymous wrote 12.3.2021:
Overall rating
Paras ostos pariin vuoteen! Mainio yhdistelmä lumikenkien ja netsäsuksien ominaisuuksia. Kantavuus ihan hyvä (180cm, 85kg), syvässä kevyessä hangessa kyllä upottaa ja meno käy raskaaksi, vähemmällä lumella sujuvaa liu'uttamista. --- Pitkien metsäsuksien hiihdettävyyteen ei päästä, mutta ovat toisaalta huomattavasti ketterämmät. --- Sekä luistoa että ylämäkipito (lumen ja kelin laadusta paljon riippuen) hieman odotettua vähemmän. Hyvin kovalla pohjalla sivupitoa ei ole, ei pysty hiihtämään kunnolla, mutta eteenpäin pääsee toki. --- Helpointa muutaman sentin pehmeällä hangella, joka kovahkon alustan päällä tai jo avatulla uralla. Myös kelkka-uralla etenee hyvin, ellei ole pakkautunut hyvin kovaksi. Varsin kovapohjainenkin vaelluskenkä toimii, päkiäjousto lienee paikallaan jatkuvissa telemark-asennoissa. Vaellussauvoihin verrattuna 15-25cm pidenmät sauvat suositeltavat, min. 10cm sompalla. Sillä pärjää mutta upottaa syvässä hienossa lumessa, teleskoopilla hyvä kompensoida olosuhteiden mukaan, sitä suosittelen. Hyvä ostos, korvaa suurimmalla osalla talviretkiä lumikengät ja metsäsukset. Suosittelen.
Markus P. wrote 11.3.2021:
Overall rating
Laatu vaikuttaa hyvältä ekan lenkin jälkeen. Pidemmillä mehtäsuksilla joskus hiihtäneenä suuntavakaus on näissä lyhyyden vuoksi selkeästi heikompi. Pitää jatkaa testaamista! Mielenkiintonen tuttavuus.
Johannes T. 11.3.2021:
Overall rating
Ossi N. 9.3.2021:
Overall rating
Anonymous 6.3.2021:
Overall rating
Anonymous wrote 4.3.2021:
Overall rating
Huippu sukset hiihtelyyn. 60 kiloista naista kantaa hienosti, joten eteneminen paksussakin lumessa on helppoa! Käyttöönotto nopea. Suosittelen!!!
Anonymous 2.3.2021:
Overall rating
Matti K. wrote 28.2.2021:
Overall rating
Ylivoimaisesti parhaat metsäsukset millä olen metsässä liikkunut, sen enempää erittelemättä yksityiskohtia. Kokemusta on muutaman vuosikymmenen ajalta erillaisista viritelmistä. Arvioni perustuu pelkästään umpimetsässä liikkumista, enkä ota kantaa muunlaisilla alustoilla hiihtämiseen.
Hannu K. wrote 26.2.2021:
Overall rating
Luistoa ei näistä löydy, mutta monipuolisuutta sitäkin enemmän. Etelä-Suomen pöpeliköissä itse olen näillä mennyt, ja hienosti kulkee.
Anonymous wrote 26.2.2021:
Overall rating
Tosi kätevät hangessa kulkemiseen, hieman kannat luistaa välillä sivulle.
Anonymous 26.2.2021:
Overall rating
Jani K. wrote 26.2.2021:
Overall rating
Itse liukulumikengät/sukset on todella hyvät. Kantoa on paksussa puuterilumessakin riittävästi jopa yli satakiloiselle, karvapohja toimii ja rinteitä pääsee hienosti ylöspäin. Alunperin tähtäimessä oli hieman lyhyemmät KAR:t, mutta ei näiden pituus ole mikään ongelma todellakaan ollut. Hiihdettävyys saattaa olla jopa parempi. Siteiden kanssa pikku ongelmia on ollut, kun pituussäätö ei tahdo pysyä paikallaan, vaan kantapää lähtee karkaamaan taaksepäin. Vaatii vielä vähän tutkimista, että mistä se johtuu.
Niklas B. wrote 25.2.2021:
Overall rating
Loistavat sukset. Kulkee kivasti myös syvemmässä lumessa.
Anonymous wrote 24.2.2021:
Overall rating
Quite impressed. More stable than normal x-country skis and can use them in deep snow without the need for tracks. Easy to put on and light. The skin under the boot works well going uphill. Downhill glides well, even with only a slight incline.
Anonymous wrote 23.2.2021:
Overall rating
Hyvä kantavuus, ja ketteryyskin säilyy vielä. Siteet helppokäyttöiset. Hyvältä vaikuttaa näin alkukäytön jälkeen.
Janne E. wrote 23.2.2021:
Overall rating
Hyvin toimii liukulumikenkä
Erwin T. wrote 23.2.2021:
Overall rating
Super Produkt ! Geniale Idee und beste Alternative zu Schneeschuhen!
Kirsten E. wrote 23.2.2021:
Overall rating
Aivan mainio mökille, koska järven jäällä ei ole vältämättä aurattu latu. Toinen suuri etu: eri jalkakoot pääsee erilaisilla ulkokengillä
Anonymous wrote 23.2.2021:
Overall rating
Erittäin hauskat pelit. Matslalla kynnyksellä pääsee nautiskelemaan talvesta.
Jyri K. wrote 22.2.2021:
Overall rating
Suksi toimii umpihangessä hienosti siinä missä jalkamieheltä rupee huumori loppuun esim. ajometsästyksessä.. Auratulla tiellä meno ei ole herkkua, mutta maastossa ja pellolla selvästi nopeampi- ja kevyempi tapa liikkua, kuin perinteinen lumikenkä. Vuorohiihdolla matka joutuu, mutta tasuriin luisto ei aivan riitä. Alamäkien laskeminen tuo mukavasti jännitystä talsimisen lomassa;) Siteiden alakumi on iso miinus! Kumi jonka tarkoitus on ilmeisesti kiristää sidettä kenkää vasten toimii juuri päinvastoin, kun lumi/jää kerääntyy siihen päälle työntäen kantaosaa taakse päin jopa niin pitkälle, että kenkä luiskahtaa etusiteestä pois (ennen kuin älyää mistä on kyse). Jään poistaminen maastossa -15 pakkasella lähes tekemätön paikka. Nippusiteellä sen tosiaan pystyy lukitsemaan, mutta pikasäätöominaisuus silloin menetetään..
Anonymous wrote 22.2.2021:
Overall rating
Vastasivat hyvin ennakko-odotuksia. Syvässä lumessa helpommin käsiteltävät kuin pitkät metsä-sukset. Pito kohdallaan.
Anonymous wrote 22.2.2021:
Overall rating
Vastasi kyllä odotuksia, kuin parannettu versio lumikengistä. Aika paljon upottavaa lunta täällä P-Savossa joten kohtuullisen raskasta edetä
Liisa H. 20.2.2021:
Overall rating
Pentti H. wrote 20.2.2021:
Overall rating
Toimivat vermeet. Sivuttaispito huono. Kokeilisin pieniä rautoja suksen kärkeen ja perään pitämään suunnan. Voisi vaikka kiinnittää erikseen irrotettavaksi...
Mia K. wrote 20.2.2021:
Overall rating
Hyvin toimii. Siteet helppo käyttää. Ja ovat hienon näköiset:)
Petri H. wrote 19.2.2021:
Overall rating
Loistava valinta. Paljon hiihtoa harrastavana tämä pisin malli sopii minulle kaikista parhaiten. Onneksi en valinnut lyhempää mallia.
MARIA P. wrote 9.2.2021:
Overall rating
Ensimmäisen viikon jälkeen ei moitittavaa. Tuote on täyttänyt odotukset ja vastaa kuulemaani.
Marc A. wrote 6.2.2021:
Overall rating
Very pleased with the items, but: ---If a 170 cm existed, I would have chosen them. ---The front part radius deserves to be somewhat sharper, the needle turns would be more confortable on steep slopes. ---I would have appreciated an pair of spare rubber springs in the delivery. It didn't brake yet, but it's much under tension... Apart from these details, I wish OAC company much success!! And will let friends try those skies and this way of enjoying winter sports around here!! Keep going!! All best!! M. A.
Anonymous wrote 6.2.2021:
Overall rating
Hyvä menopelit lumeen. Luisto ei yllä aivan normaali suksien tasolle, mutta eipä ole tarkoituskaan. Pito on Hyvä! Nämä eivät ole parhaimmillaan aivan pehmeään umpiseen missä kukaan ei ole kulkenut, mutta jos lumen alla menee vanhat jäljet tai jos hanki kantaa edes vähän, niin nämä ovat ylivedot.
Mikko K. wrote 4.2.2021:
Overall rating
Hyvät Suomessa tehdyt metsäsukset moneen maastoon. Toimii retkeilyssä ja metsästyksessä.
Jukka S. wrote 3.2.2021:
Overall rating
Kolmepäivää Savukosken erämaassa hiihtoa 47km umpisessa suksi toimihienosti on kevyt ja kantaa hyvin. Pohjaan pitäisi kehittää kaksi uloketta jotta suuntavakaus säilyisi kovemmalla pohjalla.Siteet aivan huippu.
Joni W. wrote 20.1.2021:
Overall rating
Loistavat kotimaiset. Sivuttaispito vähän huono, jos joutuu menemään kelkkaurassa, luisteluladulla tai muulla kovalla pinnalla. Hangessa parhaat. Laskussa hyvät. Siteet ovat miellyttävät käyttää ja toimivat hyvin, eikä pakkaset tai lumet vaikuta niihin. Ei mitään huonoa sanottavaa. 160-malli on omiin tarpeisiin sopivin pituus (188cm).
Petri H. wrote 19.1.2021:
Overall rating
Hauskat vehkeet, ei nyt lumen tultua malta pysyä pois pellolta. Viidennen tähden vie siteet, se kuminauhahomma on ihan liian löysä, vähänkin kun pehmeessä lumessa potkasee, se antaa periksi ja ajan myötä kertyy enempi ja enempi lunta kengänkärjen ja siteen väliin, kunnes kengän kärki tippuu pois siteestä. Tuossa oli vielä ominaisuus kun lunta jäi siteen alle, se aikanaan nosti metallitapit kolostaan ja kantaosakin liukui taaksepäin kunnes varmistin sen nippusiteellä.
Paul C. wrote 17.1.2021:
Overall rating
Pratique,simple, un nouveau sport à découvrir...
pekka v. 14.1.2021:
Overall rating
Riikka S. wrote 7.1.2021:
Overall rating
Näppärät sukset ottaa mukaan minne vain talvella meneekin. Ketterät ja hyvät välineet kulkea!
Timo L. wrote 24.12.2020:
Overall rating
Huippu hauskat. Mukava vaellella takamaastossa ja lasketella mäet alas
Tarja H. 21.12.2020:
Overall rating
Tatu T. wrote 14.12.2020:
Overall rating
Mäkisessä maastossa ja puitten välissä omiaan
Tuomas L. wrote 12.12.2020:
Overall rating
Tarvitsevat lunta jotta voisi testata.
Jukka T. wrote 11.12.2020:
Overall rating
Sukset vastasivat odotuksia. Siteiden asentaminen oli hieman vaikeaa mutta siitäkin selvittiin asianmukaisilla työkaluilla.
Tommi Y. 14.11.2020:
Overall rating
Tommi H. wrote 12.11.2020:
Overall rating
Huippu sukset umpiseen 👌🏽
Valtteri J. wrote 14.9.2020:
Overall rating
Todella asiallisen oloiset. Viimeistely hyvä. Camberia näyttäisi olevan melko sopiva määrä, pitää päästä tosin vielä lumella testaamaan. Siteet näppärät ja helpot käyttää paksutkin hanskat kädessä.
Joonas G. 31.8.2020:
Overall rating
Susanna Y. wrote 23.8.2020:
Overall rating
Hauskat leikkikalut metsään! Keski-Suomen pikkumäkiin oikein passelit. Tunturiin sitten toiset sukset!
Päivi K. wrote 28.12.2019:
Overall rating
Hyvä kantavuus, huono sivuttaispito. Näppärät.
Janne K. wrote 9.7.2020:
Overall rating
Näppärät ja hyvin toimivat jos kulje pitkiä matkoja. Sivuttaispito hieman huono, pitokarva toimii hyvin. Siteen tosi hyvät.
Jan-Peter P. wrote 2.5.2020:
Overall rating
Ajavat hyvin asiansa jokapaikanhöylinä. Tosi kätevät värkit! Totta kuitenkin on, että suksina nämä ovat aika huonot eikä lumikengät nämä oikein ole.
Karoliina L. wrote 29.4.2020:
Overall rating
Pito pääasiassa hyvä myös ahkion kanssa.
Heikki H. wrote 28.4.2020:
Overall rating
Aivan mahtavat umpisessa. Rekikoiran avustuksella moottorikelkan jäljellä sivuttaispito olematon.Ensi talveksi höylätään pohjaan muutama olas,kunhan löytyy tekijä.
Matias S. 27.3.2020:
Overall rating
Mikko H. wrote 22.2.2020:
Overall rating
Erinomaiset siteet ja hyvät on sukset hiihdellä!
Anonymous wrote 31.3.2021:
Overall rating
Loistavat, monikäyttöiset sukset, sopivat niin tuntureille, kuin metsäänkin.
Simo A. 19.6.2019:
Overall rating
Marja M. wrote 9.2.2019:
Overall rating
Aprikoin pitkään tunturi-, metsäsuksien sekä OAC:n XCD 160:n ja KAR 147:n välillä. OAC:n sukset pääsivät jatkoon ja lähdin testaamaan molempia suksia maastoon, jossa hiihdin umpihangessa, tunturissa ja tamppautuneita lumikenkä-/moottorikelkkauria pitkin. XCD on hieman hiidettävämpi ja laskettavampi kuin KAR. KAR ehkä pitää umpihangessa paremmin. Ehkä. Minulle sukset tulee retkeilykäyttöön Lapin tuntureiden ja vaarojen huiputtamiseen omia reittejä pitkin. Molemmat sukset ovat tähän tarkoitukseen hyvät, ja teinkin päätöksen lopulta ihan puhtaasti tunteella: XCD:n muoto ja erityisesti visuaalisuus napaketun kuvan kanssa lumosivat minut ensikosketuksella. Olen valintaani hyvin tyytyväinen. Miinusta tulee siitä, että siteet alkavat jossain kohtaa pitää kitinää, kun siteen reuna hankaa kenkää vasten. Tämän korjaamiseen sain OAC:lta ohjeita, jos/kun ääni ilmestyy.
Heikki K. 5.2.2019:
Overall rating
terhi k. wrote 3.2.2019:
Overall rating
Hauskat menopelit! Näillä menee mukavasti syvässälumessa ahkiota vetäen, kuin vähän kovemmalla lumipohjalla. ”Suksi” luistaa hyvin eteenpäin ja skini antaa sopivasti pitoa. Pohjan skini pitää yllättävän hyvin ylämäissä. Itsellä aika kapea jalka, joten EA-siteissä täytyy olla tukeva ja leveä kenkä (Sorelit siis meni hankintaan ja niillä sain siteet hyvin säädettyä). EA-siteet tuntuvat vähän ”leluilta”, muoviosien pakkaskestävyys vähän epäilyttää, nyt tuli testattua noin -23 pakkasessa ilman ongelmia. Suosittelen tätä settiä!
Tuomas L. wrote 16.4.2018:
Overall rating
Kokeiltu savossa metsämaisemassa ja kilpisjärvellä tunturissa. Upottavat hieman enemmän kuin 225cm pitkät metsäsukset. mutta umpiseen pääsee kuitenkin menemään hyvin. Nousuissa saa suorin suksin mentyä yllättävän jyrkkää mäkeä, ihan ihmeisiin ei toki tolla nousukarvalla päästä. Alamäessä myös toimivat hyvin. käännökset muistuttavat jo laskettelu aikaisempaan metsäsuksihiihtelyyn verrattuna. Nousukarvat tietysti hieman hidastavat vauhtia, mutta ainakin umpihangessa luistivat miltei metsäsuksen veroisesti. Siteet toimivat muutoin hyvin 46 vaelluskengällä, mutta kerää hieman jäätä siteen takaosan palasen taakse, jolloin side hieman löystyy ja irtosikin pari kertaa jalasta kaikista pahimmissa rämpimisissä. Jään saa helposti pois kunhan irrottaaa suksen jalasta. Siteet on helppo säätää ja kiinnittää jalkoihin. Hyvät menopelit mäkiseen umpihankimeininkiin, kovalla kelkkauralla häviävät tietysti tunturi/latusuksille ja tasamaalla upottavassa häviää metsäsukselle. Lumikenkäilyä en ole harrastanut, joten siihen en voi verrata, mutta kyllähän näillä menemistä täytyy hiihtämiseksi kutsua, vaikka jotkut liukulumikengistä puhuvatkin. Sauvat isolla umpihankisommalla on välttämättömyys, jos haluaa umpihangessa edetä kohtuudella. Voisin kuvitella että hyvän pidon ansiosta ahkion vetämiseen olisivat loistavat. ahkion kanssa kun alamäessä ei kuitenkaan pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta. Kaiken kaikkiaan hyvä komppromissisuksi. Suksi oli juuri sellainen kuin kuvittelin. arvostelussa miinusta tuli siteen jäänkerääntymistä ja siitä johtuvasta siteen löystymisestä.
tan...@...om 18.2.2018:
Overall rating