Asiaa aseen voitelusta


Metsästys, Ampumaurheilu by Kaarle H., 10.12.2018
Taittuvapiippuinen haulikko ei ampumalla juurikaan kulu, mutta ne metallipinnat, jotka liikkuvat toista metallipintaa vasten kuluvat, ellei niitä voidella asiaankuuluvasti.

Voiteluaineen tulee olla asevaseliinia, aseöljy ei tähän riitä. Asevaseliini on täysin vedetön ja kovaa kuumuutta ketävää. Vaseliinilla voideltavia pintoja ovat taittuvapiippuisissa haulikoissa piippujen monoblokin metallinväriset pinnat jotka liikkuvat lukkorungon pintoja vastaan. Myös akseli tai akselitapit lukkorungossa tulee voidella.

Piippujen alla olevan etutukin lukituskappaleen kärki tulee voidella. Puoliautomaatti- ja pumppuhaulikoiden lukkokappale on hyvä voidella pari kertaa vuodessa hyvin ohuelti hyvälaatuisella ohuella öljyllä, samoin kiväärin lukkopultti.

Vaihtosupistajaholkkia vaihdettaessa tulee irrotettavan holkin ulkopinta pyyhkiä esim. talouspaperilla puhtaaksi palojäämistä.

Samoin on puhdistettava holkin kierteet piipussa sekä holkin vastainen piipun sisäpinta. Asennettavan holkin kierteeseen laitetaan vaseliini. Vaseliinia ei tarvitse lisätä välillä, vain siis holkkia vaihdettaessa laitetaan vaseliini. Vaseliini estää holkin palamisen kiinni piippuun.

Aseöljyt ja rasvat
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, rasvat ja puhdistusaineet‪»
Aseöljyt ja rasvat
-10%
Shooter's Choice Aserasva 10 ml
 
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, rasvat ja puhdistusaineet‪»Aseöljyt ja rasvat‪»
Shooter's Choice Aserasva 10 ml
Kampanjahinta 24,21 €
(23)
Heti saatavilla
-10%
Breakthrough Battle Born Grease 12cc Syringe
 
Lajit‪»Metsästys‪»Aseen puhdistus ja huolto‪»Aseöljyt, rasvat ja puhdistusaineet‪»Aseöljyt ja rasvat‪»
Breakthrough Battle Born Grease 12cc Syringe
Kampanjahinta 17,91 €
(18)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Varuste.net Ratapäivä 15.4.2024

VARUSTE.NET RATAPÄIVÄ 15.4.2024 Tervetuloa Varuste.netin ja tärkeimpien edustamiemme tuotemerkkien yhteistyössä järjestämään ratapäivään Sipoon SSG:n radalle.Tapahtuma alkaa klo 12:00 ja päättyy klo 18:00Tapahtumaa varten on varattu sekä silhuetti-, että haulikkorata.Tapahtumassa...

Jahtihommia ja muita metsäaiheita

Jos eräilyn sijaan juoksu on sinun juttu, niin ensi viikon kirjeessä fiilistellään lisää lauantain 30.9.2023 Salomon x Varuste.net -syksyn parasta juoksupäivää. (Merkkaa kalenteriin!)  Lue tapahtumasta lisää TÄÄLTÄ. Se on se aika vuodesta Kausi käy ...

Varuste.net Ratapäivä 9.5.2023

VARUSTE.NET RATAPÄIVÄ 9.5.2023 Tervetuloa Varuste.netin ja tärkeimpien edustamiemme tuotemerkkien yhteistyössä järjestämään ratapäivään Sipoon SSG:n radalle. Tapahtuma alkaa klo 12:00 ja päättyy klo 18:00 Tapahtumaa varten on varattu sekä haulikko-, että kiväärira...